Skip to content

Makaze se primenjuju kao metalni delovi u industriji tapaciranog nameštaja.

Makaze se izrađuju od toplovaljanog čeličnog lima koji se prerađuje u alatima, čime se obezbeđuje kvalitet i tačnost izrade. Spajanje u zglobovima izvodi se mašinskim zakivanjem stepenastih zakovica što daje siguran spoj i lako pokretanje u zglobovima.

Makaze su zaštićene visokokvalitetnim pečenim lakom ili galvanskim cinkovanjem čime je postignuta odlična antikorozivna zaštita.

Makaze za kauč niske (okov 8)

Makaze za podizanje podloge dušeka i dušeka kod singl i bračnih kreveta

Makaze 17; 17-02; FŠ 30; FŠ 30-02; FŠ 35; FŠ 55, FŠ 55-38, 3N-1, 3N-2, 3N-3

Tropoložajne makaze

Svi modeli tropoložajnih makaza koje se mogu naći na našem tržištu imaju loše odrađen sistem zabravljivanja i vrlo brzo im propadnu zupci koji služe za prelaz ležaja iz ležećeg u zavaljen ili normalan  sedeći položaj, a samim tim makaze postaju neupotrebljive.

Poznavajući tu problematiku uspeli smo da pronađemo i da vam  ponudimo makaze koje imaju neuporedivo bolje rešen sistem zabravljivanja (skoro neuništiv) koji je prikazan na poslednje dve fotografije.

Primenjuju se kao metalni delovi u industriji tapaciranog nameštaja za ležajeve koji pored položaja za ležanje imaju i dva položaja za sedenje 102 ° i 120°.

Makaze se izrađuju od toplo valjanih čeličnih profila i čeličnog lima koji se prerađuje u alatima, čime se obezbeđuje kvalitet i tačnost izrade. Spajanje u zglobovima izvodi se mašinskim zakivanjem stepenastih zakovica što daje siguran spoj i lako pokretanje u zglobovima. Makaze su zaštićene visokokvalitetnim pečenim lakom. Zavojne zatezne opruge, kao sastavni delovi makaza, izrađene su od kvalitetne patentirane žice odgovarajućeg promjera.

 

 

 

Makaze GN (okov 10)

Makaze GN se koriste u industriji tapaciranog nameštaja, proizvodnji kreveta od masiva, francuskih i bolničkih ležajeva.

Ovaj tip makaza nam omogućava da deo rama koji nosi dušek i deo dušeka do uzglavlja (1/4 do 1/3 kteveta-deo ispod glave i ramenog dela) može da se podiže u pet različitih relax položaj, dok se pomoću drugog dela makaza može podići ostatak rama kreveta i dušeka do nogu i tako osloboditi prostor (sanduk) kreveta koji služi za odlaganje posteljine i drugih stvari.

Zahvaljujući visoko kvalitetnim zakovicama  koje se koriste kod ovih makaza izbegnuto je habanje i škripa u zglobovima.

Makaze GN 19 – za podizanje uzglavlja

Ovaj tip makaza nam omogućuje da kod kreveta možemo podizati deo ispod glave i ramenog dela u više različitih položaja.

Makaze se mogu ugraditi i u donji deo kreveta tj. ispod donjeg dela tele.

Makaze KT

Makaze KT se koriste u industriji tapaciranog nameštaja za podizanja poklopaca taburea i manjih klupa.

Makaze 19 i Makaze 19-45

Makaze 19 i Makaze 19-45 se koriste u industriji nameštaja za podizanje poklopaca klupa i sanduka.

Ove makaze se koriste i kod manjih kreveta za podizanje rama kreveta koji nosi dušek zajedno sa dušekom.

Makaze TIKO

Makaze TDF – za Trosede, Dvosede i  Fotelje.

Makaze Šatl i makaze Šatl sa klizačem

Makaze se mogu isporučivati sa klizačima ili bez njih

Makaze Aida

Makaze NASLON i Makaze NASLON-LUX

Makaze za obaranje naslona kreveta se koriste gde je deo ležaja koji se koristi za sedenje fiksan, a deo koji služi za naslon se obara. Naslon ležaja pored oborenog položaja za ležanje ima i tri položaja za sedenje.

Makaze SOFA