Skip to content

Usled dinamičnog i stresnog načina života u toku dana, neophodno je da noć provedemo na udobnoj podlozi kako bi se organizam odmorio i regenerisao vitalne energije neophodne za normalan i zdrav život.
Za udoban i miran san obezbedili smo Vam podnice za krevete, odnosno podloge za dušeke sa elastičnim letvicama (latofleks letvicama), koje su dizajnirane i konstruisane prema najnovijim saznanjima o potrebama ljudskog tela za zdravim i udobnim snom.
Kod izrade ovih podnica posebna pažnja je posvećena zadovoljavanju poslednjih svetskih standarda.
Za proizvodnju podnica sa elastičnim letvicama koristi se isključivo bukov furnir, a kao vezivno sredstvo koriste se atestirana lepila u klasi E-1 standarda.
Proverenom tehnologijom lameliranja, sa navedenim materijalima, izrađuju se letvice i okvir podnice izuzetne otpornosti i trajne elastičnosti.

Podnice, odnosno podloge za dušeke, su predviđene za postavljanje ispod svih vrsta, modela i generacija dušeka.

Postavljanjem podnice ispod dušeka, postiže se veća prozračnost, elastičnost, udobnost i dugotrajnost dušeka.

Za podnice na ovoj stranici je neophodno da celom svojom dužinom naleže na nosač pričvršćen na bočnoj stranici kreveta.

Za dušeke novije generacije, izrađene od pena i lateksa, za dušeke sa džepičastim jezgrima tj. za dušeke koji zahtevaju manje rastojanje između letvica i fleksibilne držače, preporučujemo podloge BASIC F, BASIC G, BASIC GN, BASIC GN LUX,  FLEX F, FLEX G, FLEX GN, FLEX GN LUX, AKTIV F, AKTIV G, AKTIV GN, AKTIV GN LUX, TEHNO F, TEHNO G, TEHNO GN, TEHNO GN LUX, INFINITY F, INFINITY G, INFINITY GN, INFINITY GN LUX i EXTRA LUX.

Kao što vidite, pored modela podnice postoje slovne oznake F ; G ; GN i GN LUX, a one znače:

F = fiksna podloga (bez mogućnosti podizanja njenih delova)

G = mogućnost manuelnog-ručnog podizanja dela ispod glave u nekoliko različitih relax položaja

GN = mogućnost manuelnog-ručnog podizanja dela ispod glave i nogu u nekoliko nezavisnih i različitih relax položaja

GN LUX = mogućnost podizanja dela ispod glave i nogu u nekoliko nezavisnih i različitih relax položaja pomoću elektromotora

Na svim modelima podnica mogu da se ugrade regulatori tvrdoće u središnjem (lumbalnom) delu.

Pored predviđenih regulatori tvrdoće, možete poručiti dodatne, a oni se dodatno ugrađuju i posebno naplaćuju.

Zadržavamo pravo na izmene kako u dimenzijama tako i u vizuelnom izgledu s tim da se ne naruši funkcionalnost samog proizvoda.

Uglavnom na stanju imamo podnice – Podloga za dušek KLASIK ; BASIC F ; FLEX F ; BASIC G ; FLEX G BASIC GN ; FLEX GN ; BASIC GN LUX i FLEX GN LUX dok ostale modele uvozimo na Vaš zahtev.

Podloga za dušek KLASIK 38 i KLASIK 53

Podužni deo okvira podnice (bočna stranica) je lamelirana bukva (multiplex) dim. 40 x 20 mm
Poprečni deo okvira podnice (vezač) je lamelirana bukva (multiplex) ili bukov masiv dim 54 x 20 mm.

Letvice za podnice su od lamelirane bukve dimenzije:

– kod modela KLASIK 38 – 38 x 8 mm (21 kom za podlogu dužine 200 cm).
– kod modela KLASIK 53 – 50 x 8 mm (16 kom za podlogu dužine 200 cm).

Nosači letvica su fiksni i izrađeni su od PE/LD (polietilen niske gustoće).
U ponudi imamo podnice 70, 80, 90, 100 i 120 cm širine (sa negativnom tolerancijom do -1 cm) i 190 ; 200 ; 210 i 220 cm dužine (sa negativnom tolerancijom do -5 cm).

U visini lumbalnog dela tela može se dodatno ugradi nekoliko letvica sa kliznim plastičnim elementima za regulaciju tvrdoće i to se dodatno obračunava i naplaćuje.

Ukupna visina podnice je 4 cm.

Latoflex podnice BASIC F  i FLEX F

Udobna, fleksibilna i elastična podloga koja pored vrlo elastičnih letvica poseduje izuzetno fleksibilne i elastične nosače letvica. Podužni deo okvira latoflex podnice (bočna stranica) je lamelirana bukva (multiplex) dim. 40 x 20 mm. Poprečni deo okvira latoflex podnice (vezač) je lamelirana bukva (multiplex) ili bukov masiv dim. 50 x 20 mm
Letvice za latoflex podnice su od lamelirane bukve dim. 38 x 8 mm. U gornjoj zoni podloge nalazi se 28 lameliranih letvica, a u srdeišnjem delu je dodato:

-kod mdela BASAIC ugrađene su 4 letvice sa plastičnim klizačima koja služe za željenu regulaciju tvrdoće u lumbalnom delu tela. Trajno elastični nosači letvica izrađeni od SEBS (styrene-ethylene/butylenes-styrene) koji pored uloge nosača letvice imaju ulogu prilagođavanja nagiba letvice obliku tela.

-kod modela FLEX ugrađene su 2 letvice sa gumenim klizačima koja služe za željenu regulaciju tvrdoće u lumbalnom delu tela. Pored elastičnih letvica i držači imaju ulogu elastičnosti.

U ponudi imamo podnice 70, 80, 90, 100 i 120 cm širine (sa negativnom tolerancijom do -1 cm) i 190 ; 200 ; 210 i 220 cm dužine (sa negativnom tolerancijom do -5 cm).

Ukupna visina podnice BASIC F je oko 5 cm dok je visina podnice FLEX F oko 7cm.

 

Latoflex podnice BASIC G, BASIC GN, FLEX G i FLEX GN

Ove podloge imaju mogućnost višestepenog (manualnog – ručnog) podešavanja visine uzglavlja (BASIC G i FLEX G) odnosno uzglavlja i uznožja (BASIC GN i FLEX GN).

Podužni deo okvira latoflex podnice (bočna stranica) je lamelirana bukva (multiplex)  dim. 50 x 20 mm. Poprečni deo okvira latoflex podnice (vezač) je lamelirana bukva (multiplex) ili bukov masiv dim. 50 x 20 mm

U ponudi imamo podnice 80, 90 i 100 cm širine (sa negativnom tolerancijom do -1 cm) i 190 i 200 cm dužine (sa negativnom tolerancijom do -5 cm).

Ukupna visina podnice BASIC je oko 6 cm dok je visina podnice FLEX oko 8 cm.

 

Latoflex podnice BASIC GN EL i FLEX GN EL

Ova podloga ima mogućnost višestepenog podešavanja visine uzglavlja i uznožja pomoću elektro motora

U ponudi imamo podnice 80, 90 i 100 cm širine (sa negativnom tolerancijom do -1 cm) i 190 i 200 cm dužine (sa negativnom tolerancijom do -5 cm).

Minimalan slobodan proctor, mereno od donje ivice bočne stranice podnice,  je 13 cm (to je neophodan slobodan prostor za nesmetan rad poluga koje služe za podizanje i spuštanje pokretnih dlelova podnice).

Latoflex podnice AKTIV; TEHNO i INFINITY

Pored podnica KLASIK, BASIC i FLEX u mogućnosti smo da uvezemo i druge modele podnica u varijanti F ; G ; GN i GN LUX

Latoflex podnice EXTRA LUX

Izuzetno udobna, fleksibilna i elastična podloga sa vrlo elastičnim letvicama i nosačima letvica uz mogućnost višestepenog podešavanja podizanja uzglavlja i uznožja. Mogućnost regulisanja željene tvrdoće u lumbalnom delu tela pomoću kliznih regulatora tvrdoće i tri letvice koje se nalaze u donjoj zoni podloge. Podužni deo okvira latoflex podnice (bočna stranica) je lamelirana bukva dim. 50 x 22 mm.Poprečni deo okvira latoflex podnice (vezač) je lamelirana bukva dim 54 x 22 mm
Letvice za latoflex podnice su od lamelirane bukve dim. 38 x 8 mm (28 + 3 kom).

U ponudi imamo podnice 70, 80, 90 i 100 cm širine (sa negativnom tolerancijom do -1 cm) i 190 i 200 cm dužine (sa negativnom tolerancijom do -5 cm).

Ukupna visina podnice je 8cm.

Pored ponuđenih dimenzija u mogućnosti smo da proizvedemo i vanstandardne dimenzije.