Skip to content

Vanserijski, ručno rađeni dušeci

Naši dušeci nisu iz serijske proizvodnje namenjene maloprodajnim objektima, njih ne možete tamo videti, poručiti, kupiti!

Ovo su vanserijski, ručno rađeni dušeci samo za poznatog kupca.

Rade se po vašim dimenzijama, usklađuju sa vašim potrebama i osećajem za tvrdo, srednje tvrdo ili meko.

Dušeci mogu imati željenu visinu kao i dve različite strane o čemu Vi odlučujete.

Rade se od visoko kvalitetnih HR pena, latexa, tkanina…

Dušek SILVER SAFE – modi

Za udobnost SILVER SAFE – modi dušeka zaduženo je Bonnell žičano jezgro ručne izrade. Ručno rađeno bonnell žičano jezgro predstavlja najkvalitetnije jezgro koje pruža udobniju i čvrčću potporu leđima.

Pored ručno rađenog žičanog jezgra, udobnost ovom dušeku daju dve vrste kvalitetnih pene.

Za bolju udobnost i kvalitetniji odmor, kao podloga za ovaj dušek preporučuju se ravne podloge sa elastičnim letvicama, podloge bez podizanja uzglavlja ili uznožja jer ovaj dušek nije predviđen za preklapanja

Ovaj model dušeka ima ne skidajuću štepanu navlaku opšivenu sa rubnom trakom koja dodatno ojačava dušek.

Dušek SILVER SAFE – modi ne može da se pakuje u rolnu kao Tree G i PREMIUM dušeci.

 

Dušek Tree G

Središnji deo ovog dušeka čine džepičasta žičana jezgra koja obezbeđuju dovoljnu podršku za Vaše telo. Kod džepnog žičanog jezgra opruge su individualno upakovane u platnene džepove. Svaki džep posebno reaguje raspoređujući Vašu težinu ravnomerno preko površine dušeka pružajući potporu gde je najpotrebnija i na taj način Vam pruža adekvatnu potporu i udobnost. Džepovi, oprugama omogućavaju da se pomeraju nezavisno jedna od druge kao klipovi, što dovodi do pravilne raspodele težine i smanjenja prenošenja pokreta sa jedne na drugu stranu dušeka.

Sa jedne strane džepnog jezgra postavljena je kvalitetna HR pena koja se odlikuju izuzetnim ortopedskim svojstvima i pogodna je za osobe sa povećanom telesnom težinom i osobe koje imaju problema sa vratom, kičmom i kukovima.

Sa druge strane džepnog jezgra je postavljena tabla Latex pene koja ovom dušeku daje udobnost i komfor. Zahvaljujući svojim odličnim karakteristikama latex je danas jedna od najprestižnijih pena koja se koristi u izradi dušeka. Latex pena poseduje 7 anatomskih zona udobonosti koje omogućavaju ravnomerno raspoređivanje težine tela i pružanje optimalne potpore i udobnosti. Latex je jedna od najkvalitetnijh i najprirodnijih vrsta pene koje se nalaze na tržištu. Latex je prirodan materijal koji se pravi od kaučuka. Ovaj materijal pruža čvrstu a prilagodljivu podlogu za spavanje. Latex je materijal koji ne menja i ne gubi oblik što omogućava dugotrajnu pravilnu potporu Vašem telu. Vaše telo ima podršku tačno gde je to potrebno što ublažava bolove u leđima, vratu i kukovima.

Ovaj model dušeka omogućava brzu relaksaciju i kvalitetan san. On je odlična kombinacija kvalitetnih materijala, kvalitetne izrade i visoke udobnosti.

Kao podloga za ovaj model dušeka, preporučuju se podloge BASIC ili FLEX, a mogu da se koriste i podloge sa el. motorom.

Ovaj dušek ima skidajuću navlaku koja može da se radi od štepanih materijala ili kvalitetnih 3D neštepanih tkanina.

Radi lakšeg transporta i manjeg zauzimanja mesta pri transportu, dušeci se mogu urolati u prečnik od oko 60 cm.

Dušek PREMIUM

Središnji deo ovog dušeka čine džepičasta žičana jezgra kao i kod Tree G dušeka.

Džepičasta žičana jezgra su obložena HR penama. HR pena je materijal visokih performansi koji karakteriše visoka elastičnost kao i izuzetna trajnost i izdržljivost. HR pena (hladno livena pena) je napravljena na bazi poliuretana kao i sve druge sintetičke pene ali je neuporedivo bolja. Ove pene su sačinjene od otvorenih ćelija što omogućava nesmetan protok vazduha čineći površinu za spavanje svežijom i čistijom. HR pene se odlikuju izuzetnim ortopedskim svojstvima i pogodne su za osobe sa povećanom telesnom težinom i osobe koje imaju problema sa vratom, kičmom i kukovima.

Kao podloga za ovaj model dušeka, preporučuju se podloge BASIC ili FLEX

Ovaj dušek ima skidajuću navlaku koja može da se radi od štepanih materijala ili kvalitetnih 3D neštepanih tkanina.

Radi lakšeg transporta i manjeg zauzimanja mesta pri transportu, dušeci se mogu urolati u prečnik od oko 60 cm.

Trodelni dušek – pomoćni ležaj

Ovaj dušek je vrlo praktičan za manje stanove, apartmane, hotele,..

Vrlo je udoban za spavanje, a posle upotrebe se jednostavno preklopi i dovede na dimenzije pogodne za njegovo odlaganje u plakar ili neki drugi prostor.

Unutrašnjost dušeka je od poliuretanske pene (rezani blok gustine 30kg/m3) čija je uloga da izoluje i čuva toplotu, daje čvrstoću, udobnost i štiti kičmu od krivljenja.

Dimenzija dušeka je 70 x 195 x 15 cm i 80 x 195 x 15cm.