Skip to content

Podnice sa ojačanim ramom  (samonosive podnice) za krevete gde se ram i dušek podižu i oslobađaju prostor za odlaganje posteljine

U ponudi imamo širok asortiman podloga-podnica (ramova, dušečnih osnova, podloga za dušeke) koje mogu da se postave na makaze i tako podižući dušek oslobađaju prostor za odlaganje posteljine ili drugih stvari u prostor koji se nalazi ispod dušeka i podnice. Bočne stranice podnice i vezači rađeni su od bukovog laminata (multiplex) visine 6 cm i debljine 2,6 cm. Središnja podela kod podnica širine 140; 160; 180 i 200 cm je rađena od bukovog laminata (multiplex) visine 6 cm i debljine 4 cm. Predlažemo da podnice u spuštenom položaju imaju devet tačaka oslonca i to tri kod glave, tri na sredini dužine i tri kod nogu.

Na svim modelima podnica mogu da se ugrade regulatori tvrdoće u središnjem (lumbalnom) delu.

Na sve modele podnica mogu se dodati uglovi i nogice (koje također imamo u ponudi) i postavljanjem dušeka  na takvu podnicu dobijamo vrlo udoban krevet koji se odmah može koristiti za spavanje.

Da bi organizam tokom noći akumulirao pozitivnu energiju neophodno mu je obezbediti kvalitetnu podlogu-podnicu za dušek i tako obezbediti dobar san.

Pravilnim odabirom dobre podnice za dušek produžavate vek dušeku, neutrališete nepotrebne tačke pritiska i poboljšavate udobnost i kvalitet spavanja.

Podnice sa ojačanim ramom rade za dušeke širine 80; 90; 100; 120; 140; 160; 180 i 200 cm, a za dužinu dušeka 190 i 200 cm.

Podnice se rade u negativnoj toleranciji od širine -3 cm, a od dužine -4 cm (npr. za dušek 160×200 cm dimenzije podnice su 157×196 cm).

Zadržavamo pravo na izmene kako u dimenzijama tako i u vizuelnom izgledu s tim da se ne naruši funkcionalnost samog proizvoda.

Prihvatnik dušeka i ručica-rukohvat za podizanje rama sa dušekom

Kada imate krevet kod kojeg se pomoću makaza podiže ram i dušek kako bi se oslobodio pristup prostoru ispod dušeka, neophodno je da na ram ugradite prihvatnik dušeka koji ima ulogu da, kada podignete ram sa dušekom, spreči dušek da sklizne između uzglavlja i rama.

Rukohvat-ručicu je neophodna za jednostavno podizanje rama sa dušekom.

Drveni ojačani ram bez letvica

Za dušeke koji zahtevaju tvrdu podlogu imamo drvene remove bez letvica, na njih se postavi perforirana šperploča ili tanja iverica.

Drveni ojačani ram sa šperpločom

Za dušeke koji zahtevaju tvrdu podlogu imamo drvene remove sa šperpločom

Ram KLASIK 38 (po porudžbini) i KLASIK 53 (ima na stanju)

Ram KLASIK 38, za dušek 80; 90; 100 i 120 x 200 cm, ima 21 (dvadeset jednu) letvicu, a za dušek 140; 160; 180 i 200 x 200 cm imaju 42 (četrdeset dve) letvice čija je širina 38 mm.

Ram KLASIK 53, za dušek 80; 90; 100 i 120 x 200 cm ima 17 (sedamnaest) letvica, a za dušek 140; 160; 180 i 200 x 200 cm imaju 34 (trideset četiri) letvice čija je širina 53 mm.

Ram BASIC i FLEX

Ovakve podnice su obavezna podloga za dušeke novije generacije, izrađene od pena i lateksa, za dušeke sa džepičastim jezgrima tj. za dušeke koji zahtevaju manje rastojanje između letvica i fleksibilne držače.

Ram AKTIV, TEHNO i INFINITY (po porudžbini)

Udobna, fleksibilna i elastična podloga koja pored vrlo elastičnih letvica poseduje izuzetno elastične nosače letvica.

Podnice se rade za dušeke širine 80; 90; 100; 120; 140; 160 i 180 cm, a za dužinu dušeka 190 i 200 cm.

Ovakve podnice su obavezna podloga za dušeke novije generacije tj. dušeke bez žičanog jezgra.

Metalni ugaonici za krevete

Metalni ugaonici se izrađuju u specijalnim alatima čime se obezbeđuje kvalitet i tačnost izrade.

Prosecanje otvora na ugaonicima radi se laserski.

Površinska zaštita je urađena galvanskim cinkovanjem čime je postignuta odlična antikorozivna zaštita.

Metalni ugaonik gornji služi kao neophodan oslonac ramu u spuštenom položaju, on povezuje bočnu stranicu kreveta sa uzglavljem odnosno uznožjem i tako krevetu daje dodatnu  krutost i čvrstinu.

U ponudi imamo i metalni ugaonik sa navrtkom koji se postavlja u donju zonu kreveta. Metalna navrtka služi da se u njeu uvrne nogica koja odiže krevet od patosa kako bi se obezbedila cirkulacija vazduha ispod kreveta neophodna za provetravanje odloženih stvari u kutiji kreveta.