Skip to content

Cosmos 6

Rasklopni mehanizam COSMOS 6 koristi se u industriji tapaciranog nameštaja za fotelje i dvosede. Kvalitetno konstruktivno rešenje mehanizma omogućava lako i jednostavno rasklapanje tj. brz prelaz iz položaja za sedenje u udoban ležaj za spavanje jedne osobe. Na sklopivi okvir mehanizma postavljeno je platno zategnuto zavojnim oprugama.

Na ovaj mehanizam mogu se naknadno ugraditi lamelirane elastične letvice

U mehanizam se stavlja dušek od sunđera debljine max. 7 cm.

Cosmos 7

Rasklopni mehanizam COSMOS 7 koristi se u industriji tapaciranog nameštaja za trosede i dvosede. Kvalitetno konstruktivno rešenje mehanizma omogućava lako i jednostavno rasklapanje tj. brz prelaz iz položaja za sedenje u udoban ležaj za spavanje jedne ili dve osobe.

Na sklopivi okvir mehanizma fabrički se ugrađuje 13 komada lameliranih elastičnih letvica sa plastičnim držačima.

U mehanizam se stavlja dušek od sunđera debljine max. 6 cm.

Mehanizam METALLIFT

Mehanizam METALLIFT ugrađuje se u moderne i savremene tapacirane dvosede. Zahvaljujući odličnom konstruktivnom rešenju, brzo, jednostavno i sa lakoćom se izvlači i rasklapa, te iz položaja za sedenje prelazi u udoban ležaj za dve, odnosno jednu osobu.

Na sklopivi okvir mehanizma ugrađene su lamelirane elastične letvice sa plastičnim držačima.

U mehanizam se stavlja dušek od sunđera debljine max. 8 cm.

MEHANIZAM ZA FOTELJU-Relax Chassic-manuell

Relax mehanizam  za fotelju omogućava da se fotelja iz udobnog sedećeg položaja transformiše u zavaljen relax položaj za opuštanje.

Podešavanje se vrši mehanički pomeranjem položaja telesne mase iz uspravnog u zavaljen položaj. Prelaskom naslona fotelje iz sedećeg u relax (zavaljen) položaj dolazi do podizanja dela fotelje kod nogu koji podiže noge korisnika.

Zahvaljujući visoko kvalitetnim zakovicama  koje se koriste kod ovog mehanizma izbegnuto je habanje i škripa u zglobovima.

Mehanizam za stočić – manji

Mehanizam za stočić omogućava brz i jednostavan prelaz iz klub stočića u radni stočić.

Mehanizam za stočić – veći

Mehanizam za stočić omogućava vrlo jednostavan i lagan prelaz klub stočića u trpezarijski sto i obratno.

Multifunkcionalni stolovi objedinjuju funkcije klasičnih stolova tako da u svakom trenutku možete dobiti  klub stočić, radni ili trpezarijski sto.

Sklopivo-rasklopive nogare za klupe i stolove

Sklopive nogare pogodne su za izradu klupa i stolova za male prostore, terase, bašte i kao dodatne klupe i stolovi za proslave
Izrađene su od L profila, flahova i armaturnog gvožđa zaštićeni osnovnom antikorozivnom zaštitom.
Elementi mehanizma spojeni su varovima i zakovicama što obezbeđuje sigurne spojeve i lako preklapanje u zglobovima.

Za sedeću površinu klupe i ploču stola preporučuje se obrađena čamova fosna (može i univer ili neki drugi materijal pogodan za ovu namenu) koja se brzo i jednostavno sa torban vijcima i navrtkama povezuju sa nogarima i tako se dobija gotava sklopiva klupa i sto.

Zahvaljujući izvanrednom konstruktivnom rešenju, brzo i sa lakoćom, klupa i sto. iz položa za upotrebu prelazi u položaj za odlaganje koji zauzima malo prostora.

Uz nogare se isporučuju bravice koje fiksiraju nogare u rasklopljenom, odnosno sklopljenom položaju. Novi model sklopivo rasklopivih nogara za klupe i stolove su bez bravica