Cosmos 6

Rasklopni mehanizam COSMOS 6 koristi se u industriji tapaciranog nameštaja za fotelje i dvosede. Kvalitetno konstruktivno rešenje mehanizma omogućava lako i jednostavno rasklapanje tj. brz prelaz iz položaja za sedenje u udoban ležaj za spavanje jedne osobe. Na sklopivi okvir mehanizma postavljeno je platno zategnuto zavojnim oprugama.

Na ovaj mehanizam mogu se naknadno ugraditi lamelirane elastične letvice

U mehanizam se stavlja dušek od sunđera debljine max. 7 cm.

Cosmos 7

Rasklopni mehanizam COSMOS 7 koristi se u industriji tapaciranog nameštaja za trosede i dvosede. Kvalitetno konstruktivno rešenje mehanizma omogućava lako i jednostavno rasklapanje tj. brz prelaz iz položaja za sedenje u udoban ležaj za spavanje jedne ili dve osobe.

Na sklopivi okvir mehanizma fabrički se ugrađuje 13 komada lameliranih elastičnih letvica sa plastičnim držačima.

U mehanizam se stavlja dušek od sunđera debljine max. 6 cm.

Sklopivi krevet 90x200cm

Vrlo praktičan i udoban krevet za manje stanove, apartmane, hotele,..

Zbog lakog sklapanja i zauzimanja malog prostora u sklopljenom položaju, pogodan je kao pomoćni ležaj, a zbog svoje udobnosti može se koristiti kao ležaj za svakodnevnu upotrebu.

U sklopivi krevet su fabrički ugrađene elastične letvice (latofleks letvice) debljine 10mm, širine 60mm.

Sklopivi krevet se prodaje bez ili sa dušekom.

Unutrašnjost dušeka je od poliuretanske pene (rezani blok gustine 30kg/m3) čija je uloga da izoluje i čuva toplotu, daje čvrstoću, udobnost i štiti kičmu od krivljenja. Dimenzija dušeka je 90x195x11cm.

Krevet sa dušekom dobijate upakovan u kartonsku kutiju.

 

Mehanizam METALLIFT

Mehanizam METALLIFT ugrađuje se u moderne i savremene tapacirane dvosede. Zahvaljujući odličnom konstruktivnom rešenju, brzo, jednostavno i sa lakoćom se izvlači i rasklapa, te iz položaja za sedenje prelazi u udoban ležaj za dve, odnosno jednu osobu.

Na sklopivi okvir mehanizma ugrađene su lamelirane elastične letvice sa plastičnim držačima.

U mehanizam se stavlja dušek od sunđera debljine max. 8 cm.

MEHANIZAM ZA FOTELJU-Relax Chassic-manuell

Relax mehanizam  za fotelju omogućava da se fotelja iz udobnog sedećeg položaja transformiše u zavaljen relax položaj za opuštanje.

Podešavanje se vrši mehanički pomeranjem položaja telesne mase iz uspravnog u zavaljen položaj. Prelaskom naslona fotelje iz sedećeg u relax (zavaljen) položaj dolazi do podizanja dela fotelje kod nogu koji podiže noge korisnika.

Zahvaljujući visoko kvalitetnim zakovicama  koje se koriste kod ovog mehanizma izbegnuto je habanje i škripa u zglobovima.

Mehanizam za stočić – manji

Mehanizam za stočić omogućava brz i jednostavan prelaz iz klub stočića u radni stočić.

Mehanizam za stočić – veći

Mehanizam za stočić omogućava vrlo jednostavan i lagan prelaz klub stočića u trpezarijski sto i obratno.

Multifunkcionalni stolovi objedinjuju funkcije klasičnih stolova tako da u svakom trenutku možete dobiti  klub stočić, radni ili trpezarijski sto.

Sklopivo-rasklopive nogare za klupe i stolove

Sklopive nogare pogodne su za izradu klupa i stolova za male prostore, terase, bašte i kao dodatne klupe i stolovi za proslave
Izrađene su od L profila, flahova i armaturnog gvožđa zaštićeni osnovnom antikorozivnom zaštitom.
Elementi mehanizma spojeni su varovima i zakovicama što obezbeđuje sigurne spojeve i lako preklapanje u zglobovima.

Za sedeću površinu klupe i ploču stola preporučuje se obrađena čamova fosna (može i univer ili neki drugi materijal pogodan za ovu namenu) koja se brzo i jednostavno sa torban vijcima i navrtkama povezuju sa nogarima i tako se dobija gotava sklopiva klupa i sto.

Zahvaljujući izvanrednom konstruktivnom rešenju, brzo i sa lakoćom, klupa i sto. iz položa za upotrebu prelazi u položaj za odlaganje koji zauzima malo prostora.

Uz nogare se isporučuju bravice koje fiksiraju nogare u rasklopljenom, odnosno sklopljenom položaju. Novi model sklopivo rasklopivih nogara za klupe i stolove su bez bravica