KŠM 24; KŠM 25; KŠM 27

Primenjuju se kao metalni delovi u industriji tapaciranog nameštaja. Ugrađuju se u sve vrste kip-kauča. Proizvode se u navedene tri veličine. Na zahtev kupca mogu se proizvoditi i u drugim veličinama.

Makaze se izrađuju od toplovaljanog čeličnog lima koji se prerađuje u alatima, čime se obezbeđuje kvalitet i tačnost izrade. Spajanje u zglobovima izvodi se mašinskim zakivanjem stepenastih zakovica što daje siguran spoj i lako pokretanje u zglobovima.

Makaze su zaštićene visokokvalitetnim pečenim lakom ili galvanskim cinkovanjem čime je postignuta odlična antikorozivna zaštita.

Makaze za kauč niske (okov 8)

Makaze se izrađuju od toplovaljanog čeličnog lima koji se prerađuje u alatima, čime se obezbeđuje kvalitet i tačnost izrade. Spajanje u zglobovima izvodi se mašinskim zakivanjem stepenastih zakovica što daje siguran spoj i lako pokretanje u zglobovima.

Makaze su zaštićene postupkom elektrostatskog nanošenja i sinterovanja (pečenja).

FŠ 30; FŠ 30-02; FŠ 35; FŠ 55, FŠ 55-38

Primenjuju se kao metalni delovi u industriji tapaciranog nameštaja. Ugrađuju se u sve vrste kip-kauča, francuske ležajeve, bolničke ležajeve i druge slične proizvode.

Makaze se izrađuju od toplovaljanih čeličnih profila i čeličnih traka u specijalnim alatima čime se obezbeđuje kvalitet i tačnost izrade.

Spajanje u zglobovima vrši se mašinskim zakivanjem zakovica što garantuje siguran spoj i lako pokretanje u zglobovima.

Tropoložajne makaze

Svi modeli tropoložajnih makaza koje se mogu naći na našem tržištu imaju loše odrađen sistem zabravljivanja i vrlo brzo im propadnu zupci koji služe za prelaz ležaja iz ležećeg u zavaljen ili normalan  sedeći položaj, a samim tim makaze postaju neupotrebljive.

Poznavajući tu problematiku uspeli smo da pronađemo i da vam  ponudimo makaze koje imaju neuporedivo bolje rešen sistem zabravljivanja (skoro neuništiv) koji je prikazan na poslednje dve fotografije.

Primenjuju se kao metalni delovi u industriji tapaciranog nameštaja za ležajeve koji pored položaja za ležanje imaju i dva položaja za sedenje 102 ° i 120°.

Makaze se izrađuju od toplo valjanih čeličnih profila i čeličnog lima koji se prerađuje u alatima, čime se obezbeđuje kvalitet i tačnost izrade. Spajanje u zglobovima izvodi se mašinskim zakivanjem stepenastih zakovica što daje siguran spoj i lako pokretanje u zglobovima. Makaze su zaštićene visokokvalitetnim pečenim lakom. Zavojne zatezne opruge, kao sastavni delovi makaza, izrađene su od kvalitetne patentirane žice odgovarajućeg promjera.

Makaze GN (okov 10)

Makaze GN se koriste u industriji tapaciranog nameštaja, proizvodnji kreveta od masiva, francuskih i bolničkih ležajeva.

Ovaj tip makaza nam omogućava da deo rama koji nosi dušek i deo dušeka do uzglavlja (1/4 do 1/3 kteveta-deo ispod glave i ramenog dela) može da se podiže u pet različitih relax položaj, dok se pomoću drugog dela makaza može podići ostatak rama kreveta i dušeka do nogu i tako osloboditi prostor (sanduk) kreveta koji služi za odlaganje posteljine i drugih stvari.

Zahvaljujući visoko kvalitetnim zakovicama  koje se koriste kod ovih makaza izbegnuto je habanje i škripa u zglobovima.

Makaze GN 19 – za podizanje uzglavlja

Ovaj tip makaza nam omogućuje da kod kreveta možemo podizati deo ispod glave i ramenog dela u više različitih položaja.

Makaze se mogu ugraditi i u donji deo kreveta tj. ispod donjeg dela tele.

Makaze KT

Makaze KT se koriste u industriji tapaciranog nameštaja za podizanja poklopaca taburea i manjih klupa.

Makaze 19 i Makaze 19-45

Makaze 19 i Makaze 19-45 se koriste u industriji nameštaja za podizanje poklopaca klupa i sanduka.

Ove makaze se koriste i kod manjih kreveta za podizanje rama kreveta koji nosi dušek zajedno sa dušekom.

Makaze TIKO

Makaze TIKO se koriste u industriji tapaciranog nameštaja.

Makaze TDF

Makaze TDF se koriste u industriji tapaciranog nameštaja za Trosede, Dvosede i  Fotelje.

Makaze Šatl i makaze Šatl sa klizačem

Primenjuje se u industriji tapaciranog nameštaja. Montiraju se na drveni ili metalni okvir. Makaze se mogu isporučivati sa klizačima ili bez njih.

Makaze se izrađuju od toplooblikovanih čeličnih profila i čeličnih traka u specijalnim alatima čime se obezbeđuje kvalitet i tačnost izrade. Spajanje elemenata se vrši zakivanjem što garantuje siguran spoj i lako pokretanje u zglobovima. Makaze su zaštićene visokokvalitetnim pečenim lakom.

Makaze Aida

Primenjuje se u industriji tapaciranog nameštaja.

Makaze se izrađuju od toplooblikovanih čeličnih profila i čeličnih traka u specijalnim alatima čime se obezbeđuje kvalitet i tačnost izrade. Spajanje elemenata se vrši zakivanjem što garantuje siguran spoj i lako pokretanje u zglobovima. Makaze su zaštićene visokokvalitetnim pečenim lakom.

LIFT makaze

Primenjuju se u industriji tapaciranog nameštaja. Montiraju se na drveni ili metalni okvir koji se u sklopljenom stanju pakuje ispod sedišta tapaciranog troseda ili dvoseda.
U rasklopljenom stanju iz troseda ili dvoseda sa ugaonim delom čini udoban ležaj.
Makaze se izrađuju od toplooblikovanih čeličnih profila i čeličnih traka u specijalnim alatima čime se obezbeđuje kvalitet i tačnost izrade.
Spajanje elemenata vrši se zakivanjem što garantuje siguran spoj i lako pokretanje u zglobovima.


Makaze MIAMI

Primenjuju se u industriji tapaciranog nameštaja. Makaze služe za lagano i jednostavno pretvaranje garniture za sedenje u udoban i širok ležaj za dve osobe. Pomoću ovih makaza vrši se pomeranje sedećeg dela ležaja u prednji položaj,  oslobađa se prilaz kutiji za odlaganje posteljine i  oslobađa se prostor za obaranje naslona u položaj za ležanje.

Makaze NASLON i Makaze NASLON-LUX

Makaze za obaranje naslona kreveta se koriste u industriji tapaciranog nameštaja gde je deo ležaja koji se koristi za sedenje fiksan, a deo koji služi za naslon se obara. Naslon ležaja pored oborenog položaja za ležanje ima i tri položaja za sedenje.

Makaze SOFA

Makaze sofa se koriste u industriji tapaciranog nameštaja.